Auto sleutels

De beste adviezen om makkelijk en snel je auto te verkopen

Als het tijd is om een nieuwe auto te gaan kopen, wil je natuurlijk je huidige voertuig voor een zo aantrekkelijk mogelijk prijs én zo snel mogelijk verkopen. Hoe meer je voor je huidige auto terugkrijgt, hoe beter. Maar hoe pak je de verkoop van je auto slim aan? Waar mot je op letten en waar mot je rekening mee houden. In dit artikel geven we je de beste adviezen voor het snel doorverkopen van je auto.

Maak gebruik van een goede verkoopsite voor auto’s

Tegenwoordig zijn er diverse goede en zelfs gratis verkoopsites voor tweedehands auto’s, waar je je voertuig op kunt aanbieden. Een van de beste sites op dit gebied is Cardoen, een site waar je gratis en razendsnel je auto kunt doorverkopen. De Cardoen reviews zijn positief, dus lees ze maar eens door. Meningen en reviews over deze en andere verkoopwebsites voor tweedehands auto’s kun je ook vinden op de reviews.be website. Door je auto te koop te zetten op een of meer goede online aanbieders kun je een mooie geldsom voor je auto krijgen en ben je sneller van je auto af. Doen dus! Naast autowebsites kun je natuurlijk ook andere websites en applicaties inzetten om je auto sneller van de hand te kunnen doen. Denk aan sociale media, zoals Facebook, Instagram of Twitter, of algemene verkoopsites, zoals Marktplaats of Speurders.

Zorg voor een aantrekkelijke en eerlijke advertentie

Belangrijk om snel je auto te verkopen, is verder om te zorgen voor een goede en aantrekkelijke advertentie. Online kan dit prima door jouw advertentie te voorzien van fraaie kwaliteitsfoto’s, die een eerlijke en goed beeld geven van hoe je auto eruitziet. Representativiteit is hier het codewoord. Een geïnteresseerde persoon moet direct kunnen zien hoe mooi jouw occasion is. Eventueel kun je het fotomateriaal laten maken door een professionele fotograaf, zodat jouw auto op de best mogelijke manier in beeld wordt gebracht. Naast kwalitatief goede foto’s waarderen potentiële kopers het als er een uitgebreide en eerlijke beschrijving bij de advertentie wordt geplaatst. Vermeld hierin ook eventuele schade of gebreken, zodat geïnteresseerden voor jouw auto dit op voorhand weten en niet voor een teleurstelling komen te staan.

Schakel eventueel een garagebedrijf in

Natuurlijk kun je het doorverkopen van je huidige auto ook overlaten aan een specialist, zoals en autohandelaar of een garagebedrijf. Zij weten precies welke kanalen ze kunnen benutten om jouw auto snel verkocht te krijgen voor een zo goed mogelijke prijs. De verkoop van je voertuig overlaten aan een garage scheelt jezelf veel tijd en energie. Wel moet je voor deze bemiddeling betalen, wat maakt dat je opbrengst meestal lager is dan wanneer je zelf de verkoop organiseert.

Maak je auto goed schoon voor een bezichtiging

In alle gevallen geldt bij het verkopen van je auto dat het cruciaal is om te zorgen voor een nette en schone auto als er bezichters komen. Stofzuig je auto van binnen grondig en poets het interieur op met een doekje met een fris reinigingsmiddel. Uiteraard moet je je auto ook aan de buitenkant goed schoonmaken. Succes!

Comments are closed.