bmw 1 serie

De compacte BMW 1-serie als populaire auto

BMW is al jarenlang ontzettend populair. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in het buitenland. Kijk onderweg naar je vakantieadres maar eens goed om je heen. De kans is groot dat je elke paar minuten wel een BMW voorbij ziet komen. Ben jij ook op zoek naar zo’n populaire auto, maar wil je geen overdreven groot model? Dan is de BMW 1-serie een goede oplossing. Hierbij hebben ze namelijk alle pluspunten van de grote modellen gecombineerd, en in een mooie, compacte auto geplaatst.

Een sportieve auto om mee te rijden

De BMW 1-serie is niet alleen een mooie auto, hij is ook erg sportief. Dit komt natuurlijk door het stoere uiterlijk, maar dat is zeker niet het enige. De voorwielophanging zorgt met zijn dubbele draagarmen voor een sportief geheel, maar ook de achterwielophanging draagt zijn steentje bij. Deze is namelijk gemaakt van lichtgewicht staal.

Naast het uiterlijk is het interieur misschien wel net zo belangrijk. Het dashboard is een eyecatcher en is heel overzichtelijk ingedeeld, zodat je alles goed kunt zien. het is voorzien van aantrekkelijk materiaal en afgewerkt met strakke lijnen. Daarnaast is er Harman Kardon-audio aanwezig, evenals een parkeerassistent en achteruitrijcamera. Bij het model van 2015 en nieuwer is er ook een WiFi-hotspot aanwezig, net als een middenconsole en kun je je smartphone draadloos opladen.

Nadelen van de BMW 1-serie

Lees je alle bovenstaande pluspunten op, dan denk je dat dit echt de ideale auto is. toch is het realistisch om ook over de eventuele nadelen na te denken. elke auto heeft minpunten, zeker als het gaat om een occasion. Bij de BMW 1-serie is het zo dat de achterwielaandrijving voor de bestuurder een groot pluspunt is. echter, voor de passagiers kan dit als wat minder fijn worden ervaren. Dit komt omdat de aandrijflijn ervan, veel plek inneemt op de achteras. Dit zorgt ervoor dat de binnenruimte beperkt is, en dan met name achterin.

Daarnaast kan ook de aanschafprijs als een nadeel worden gezien. Ook al ga je voor een occasion, dan nog is BMW een duur automerk, en daar betaal je voor. Je geeft je geld niet zomaar uit, dus zorg er altijd voor dat je een uitgebreide proefrit kunt maken. luister hierbij goed naar de auto en kijk alles na. Gebruik alle knoppen die te vinden zijn om zo te zien of alles werkt, en luister tijdens het rijden goed om te zien of je iets hoort dat niet klopt. Vraag ook altijd naar de onderhoudsgeschiedenis van de auto en ga na of deze altijd goed en op de juiste manier is onderhouden.

Voor welke generatie ga je?

Een ander punt om over na te denken, is voor welke generatie je gaat. Er zijn drie generaties van de 1-serie te vinden, waarbij de modellen uit 2004 en 2019 zijn voorzien van de gewilde achterwielaandrijving. Het laatste model heeft de aandrijving niet op de achterwielen, maar op de voorwielen. Dit kan ervoor zorgen dat het rijgedrag minder sportief is, wat voor sommige een punt is om de auto niet aan te schaffen. Wil je graag een auto met een uitgesproken rijgedrag? Ga dan zeker voor het eerste of tweede model. Wil je juist minder sportief rijden, en tegelijkertijd meer binnenruimte achterin? Dan is het laatste model het meest geschikt.

Comments are closed.