man met nieuwe auto

Hoe kies je een auto die bij je past

Je eerste auto is een spannende aankoop. Er zijn dan ook tal van keuzes en je weet niet meteen waar te beginnen. Gelukkig voor jou helpen wij je doorheen deze blog op weg met het kiezen van een auto die echt bij je past.

Kijk naar de grootte van je gezin

Ben je single, heb je een gezin of wil je een gezin? Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een auto. Je moet namelijk vooraf weten hoeveel mensen je regelmatig zal vervoeren. Heb je een groot gezin van meer dan 5 personen? Ga dan voor een familiewagen met voldoende zitplaatsen. 

Benzine, diesel of elektrisch

Hecht jij veel waarde aan de natuur en de omgeving? Dan zal je misschien meer fan zijn van een elektrische wagen. Het voordeel van een elektrische wagen is dat je minder onderhoudskosten zal hebben dan bij een benzinewagen. Een auto elektrisch opladen is ook goedkoper dan een benzinetank vullen. Te weinig laadpalen zijn momenteel nog een nadeel bij deze auto’s. Dieselmotoren hebben tegenover benzinemotoren een langere levensduur en stoten minder CO2 uit. De kost voor wegenbelasting bij een benzinemotor ligt wel lager dan bij een dieselmotor. Hoe dan ook, ga voor een auto met een laag verbruik. Zo bespaar je kosten op de lange termijn.

Leasing car of zelf kopen?

Bij een ‘leasing car’ krijg je soms een tankkaart waarmee je je auto kan tanken bij verschillende tankstations. Naast dit voordeel hoef je bij een leasing car geen onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen te betalen, dit regelt je werk voor je. Ook heb je de optie om elke twee tot vier jaar je auto te vervangen door een nieuwe. Een auto zelf kopen zal daarentegen meestal goedkoper uitkomen als je het bedrag in één keer kan betalen, deze moet je dan ook niet elke 4 jaar laten vervangen zoals bij een leasing car. 

Hoe high tech wil je gaan?

Bij een auto heb je dikwijls een waaier aan extra opties. Zo kan je kiezen voor een model met bijvoorbeeld een ingebouwde gps, zetelverwarming, verduisterde ramen, bluetooth speaker, achteruitkijkcamera, rijstrookassistentie, automatisch parkeren en automatische cruise control. Zoveel opties heb je misschien niet nodig, maar bedenk toch vooraf even welke je graag in jouw auto terugziet.

Tenslotte moet je droomauto ook matchen met je budget, bij de meeste online autodealers kan je een filter instellen waarbij je de range van de kostprijs kan ingeven. En onthoud vooral: je wagen moet voldoende personen kunnen vervoeren, overweeg een leasing car of koop de auto zelf en bepaal welke opties je écht wil. 

Comments are closed.