auto polijsten

Zo laat je jouw auto de show stelen!

Je auto is meer dan een gebruiksvoorwerp dat je van plek A naar plek B vervoert. Het is je trouwe compagnon, waar je veel tijd in doorbrengt. Als een echte autoliefhebber wil je kunnen uitpakken met je wagen en wil je dat hij in het oog springt wanneer je ermee over de weg aan het cruisen bent. Dit kun je doen door je auto te tunen, er een wrap op te laten aanbrengen of hem op andere manieren te pimpen. Maar eigenlijk is het belangrijk om eerst bij de basis te beginnen.

Blinken als een spiegel

Je auto moet er proper uitzien, je wil dat hij blinkt als een spiegel. Soms kunnen een doffe lak, krasjes, vuil of kleine beschadigingen de look van je auto teniet doen. Dit kun je oplossen door je auto te polieren. Dit wil zeggen dat je de krassen, doffe lak en andere beschadigingen uit de lak van je auto wegwerkt. Je auto polieren, of polijsten, wil ook zeggen dat je je wagen terug meer glans bezorgt. Je auto polieren houdt ook in dat je er een product op aanbrengt dat ervoor zorgt dat het water en vuil beter en sneller afgestoten wordt. 

Kun je zelf je auto polijsten?

Je kunt je auto laten polijsten door een professional, maar met de juiste materialen en de nodige zorgen kun je het ook zelf doen. Het is belangrijk om aandachtig te werk te gaan en de juiste producten te gebruiken, zodat je je auto niet extra beschadigt. Je moet er vooral op letten dat je niet meer lak dan nodig weghaalt. Door correct te polijsten haal je net dat stukje lak weg dat je auto ontsiert, en laat je je wagen vervolgens weer stralen. Wanneer je klaar bent met het polieren van je auto, behandel je de lak best nog even na met een auto polish. Het zal je auto nog meer doen glanzen en de lak ook beter beschermen.

Vergeet je velgen niet!

Je velgen zijn een belangrijk onderdeel van je wagen. Door ze regelmatig te reinigen, voorkom je beschadigingen en zorg je ervoor dat ze even hard blinken als de rest van je auto. Wanneer je je velgen gaat reinigen, heb je een aantal zaken nodig. Zo zijn water, een schone doek, een kwalitatieve velgenreiniger, een velgenborstel en een schone droogdoek onmisbaar. Voor je met de grote reinigingswerken begint, moet je je velgen eerst ontdoen van modder, zout en pekelresten. Wanneer je deze niet verwijdert, ga je krassen veroorzaken wanneer je over je velgen begint te wrijven. Je kunt je velgen gemakkelijk proper maken met een tuinslang of (voorzichtig!) met een hogedrukreiniger. Vervolgens gebruik je een goede velgenreiniger om het fijnere, vastgehechte vuil te verwijderen. Laat de velgenreiniger eventjes intrekken voor het beste resultaat. Nadat je dit gedaan hebt, is het tijd om je velgenborstel boven te halen. Spoel hem regelmatig uit voor het beste resultaat. Tenslotte spoel je je velgen goed af en droog je ze af. 

Comments are closed.