Elektrische auto

De beste elektrische automerken

Werp je gedachten een paar jaar terug, naar een tijd vóór de pandemie. Destijds was de revolutie van elektrische voertuigen (EV) slechts een glimp in de ogen van menig futurist. Nu is het echter veel tastbaarder en beginnen we beter te zien hoe een elektrische toekomst eruit zal zien en hoe het zal werken. Vooral het afgelopen jaar heeft ons veel inzicht gegeven in wat we mogen verwachten van een toekomst waarin we allemaal elektrisch rijden. Aan het begin van het jaar suggereerden rapporten dat 2021 een cruciaal jaar zou worden voor EV’s. Verwacht werd dat de verkoop zou stijgen, we hadden veel nieuwe lanceringen om enthousiast over te zijn en traditionele autofabrikanten leggen intentieverklaringen af ​​om volledig elektrisch te gaan rijden.

Nieuwe modellen en lanceringen

Een stap terug doen; hoewel productielijnen voor auto’s hard werden getroffen door problemen met de toeleveringsketen door het coronavirus, was 2022 nog steeds een geweldig jaar voor elektrische voertuigen. EV-startups worden nu vergezeld door traditionele autofabrikanten, omdat ze proberen weg te draaien van voertuigen met een verbrandingsmotor.

Volkswagen

Volkswagen lanceerde eindelijk zijn langverwachte, zoals een elektrische Golf maar geen elektrische Golf, gezinshatchback, de ID.3. Dit werd gevolgd door zijn elektrische SUV de ID.4. Beide blijken populair; de ID.3 lijkt vooral populair in steden als Amsterdam. Het is zelfs de op twee na bestverkochte elektrische auto in Europa.

Ook van de VW-groep werd de elektrische Taycan van Porsche iets van een onofficieel vlaggenschip voor de Duitse automaker. Het afgelopen jaar verkocht de Taycan meer dan de 911, de auto waar het bedrijf bekend om staat. Het laat zien dat als het goed wordt gedaan, chauffeurs heel blij zijn om over te schakelen van benzine naar elektrisch. Porsche onthulde ook de Cross Turismo, GTS en GTS Sport Turismo om de aantrekkingskracht van de Taycan verder te vergroten. Audi lanceerde in de eerste helft van het jaar ook zijn e-tron GT, ook onderdeel van VW Group, het deelt veel onderdelen met de populaire Taycan.

Citroen

Het Franse merk Citroen onthulde ook dit jaar zijn schattige elektrische stadsauto, de Ami. Dit is misschien wel een van de meer unieke EV-onthullingen die we dit jaar hebben gezien, MotorTrend leek dat zeker te denken. Terwijl we het hebben over Franse EV’s, laten we even langs Renault gaan.

Renault

Ook al werd de Renault Zoe al in 2014 gelanceerd, 2022 lijkt een halojaar te zijn geweest voor de kleine elektrische stadsauto. Omdat het nu de vierde best verkochte EV in Europa is. Dit jaar zagen we ook de Peugeot 208e en Fiat 500e massaal onze straat opgaan. Beide blijken populair in heel Europa en staan ​​ook in de top 10 van bestverkochte EV’s in Europa. De Renault Zoe is nog een van Europa’s favoriete EV’s en staat dit jaar in de top vijf van meest verkochte auto’s op batterijen.

Comments are closed.