Lamborghini

De duurste sportauto’s

We zijn goed thuis in de duurste auto’s ter wereld. Door de jaren heen hebben we een aantal ongelooflijke voertuigen gezien met al even indrukwekkende prijskaartjes. Vanwege onze kennis op dit gebied hebben we de 25 duurste auto’s ter wereld samengesteld (dat is de nieuwprijs, niet waarvoor ze zijn verkocht op een veiling of tijdens een privéverkoop). De lijst bevat creaties voor een breed scala aan autofabrikanten, waaronder Ferarri, Bugatti, Koenigsegg, Lamborghini, Rolls-Royce, Pagani en vele anderen. Zoals je kunt zien, zijn autofabrikanten die iconische modellen zoals de Rolls-Royce Ghost maken niet bang om weelderige voertuigen te maken die de lat leggen voor ultraluxe voertuigen.

Ferrari LaFerrari Aperta: €2,2 miljoen

De LaFerrari (beroemd als lid van de hybride hypercar Holy Trinity) is op zich al spectaculair. Nog een stap verder is de roadster Aperta-versie, een speciale LaFerrari voor de meest bijzondere klanten van Ferrari. De reden achter de prijs is dat Ferrari nauwgezette inspanningen heeft geleverd om van een naadloos ontworpen coupé de LaFerrari Aperta te maken, terwijl de prestaties die de coupé zo’n sensatie maakten, behouden blijven. Hoewel met 800 pk, kunnen eigenaren van de Aperta meer wind in hun gezicht krijgen dan ze hadden verwacht.

Aston Martin Vulcan: €2,3 miljoen

Deze Aston Martin voor alleen circuits is het hoogtepunt van een eeuw race-stamboom en technische bekwaamheid, en het is geen geheim dat dat hoogtepunt echt verbazingwekkend is. Met een uniek, avant-gardistisch, maar nog steeds puur Aston Martin-ontwerp, is het net zo schrijnend om naar te kijken als om te rijden. Een 7 liter V12 geeft de Vulcan 800 pk, wat perfect is voor een circuitdag, want al je tegenstanders zullen de iconische spijkerachtige achterlichten van de Vulcan zien.

Mercedes-AMG One: €2,5 miljoen

De AMG One is zo genoemd omdat hij de prestaties van de Formule 1 in een auto voor op straat brengt. De motor zelf is volledig afgeleid van een Mercedes F1-auto en zal 748 pk produceren, laat staan ​​de elektromotoren die de andere helft van de hybride aandrijflijn vormen, waardoor de auto samen goed is voor meer dan 1000 pk. Het is geen wonder dat zelfs voor zijn prijs alle 275 eenheden al zijn verkocht. Eind 2021 wachten we nog op de start van de productie van de AMG ONE, maar bespioneerde testauto’s wijzen erop dat leveringen op komst zijn. Verwacht dat dit een absolute hit wordt van een hypercar.

Lamborghini Countach LPI 800-4: €2,5 miljoen

De 2022 Lamborghini Countach LPI 800-4 werd in augustus 2021 onthuld als een hybride in beperkte productie met een prijs van €2,5 miljoen. De moderne interpretatie van de klassieke supercar heeft veel verzamelaars en fans van het origineel enthousiast gemaakt. Als er in de toekomst een nieuwe Countach-variant komt, zou die zeker duurder zijn.

Comments are closed.