Je auto zakelijk leasen: wat levert dit je allemaal op?

Als je een eenmanszaak hebt of leidinggevende bent van een bedrijf met mensen in dienst, wil je natuurlijk kunnen beschikken over een zakelijke auto. Of jouw personeel voordelig in een representatieve auto kunnen laten rondrijden. Zakelijke auto’s zijn het visitekaartje van je bedrijf, maar moeten uiteraard ook voordelig en degelijk zijn. Stel jij ook deze eisen aan een bedrijfsauto? Dan kun je overwegen om zakelijk een of meer auto’s te leasen. Bijvoorbeeld via ANWB zakelijke lease, die op ReviewXL veel positievebeoordelingen krijgt. In dit blog leggen we uit wat zakelijke autolease inhoudt en wat hiervan de meerwaarde is voor jou als ondernemer.

Zakelijk een auto leasen: wart houdt dat in?

Een auto zakelijk leasen betekent dat je voor een bepaalde periode een nieiwe of bijna nieuwe zakelijke auto leent van een leasebedrijf. Na afloop van de huurtermijn zijn er meestal twee opties. Ten eerste kun je het leasecontract opzeggen of niet verlengen. Een tweede mogelijkheid, die steeds populairder aan het worden is, is het overkopen van de gebruikte leasewagen voor een vaak aantrekkelijk bedrag. Deze manier van zakelijk autorijden heeft een aantal interessante plussen. Lees snel door en ontdek wat zakelijk leasen voor jou kan betekenen!

Een helder inzicht in je vervoerskosten

Wat veel ondernemers betitelen als een van de grootste voordelen van zakelijke autolease, is het glasheldere inzicht dat ze hebben in de vervoerskosten van henzelf en hun onderneming. Bij zakelijk leasen betaal je namelijk maandelijks voor alle kosten via één factuur waar alles in opgenomen is. Alleen de brandstofkosten betaal je zelf. De verzekeringen, wegenbelasting en afschrijving, maar ook de Algemene Periodieke Keuring (APK) zijn opgenomen in en vast maandbedrag. Hierdoor krijg je als ondernemer snelcinzicht en overzicht in de gemaakte transport- of vervoerskosten van jouw bedrijf. Ook heb je altijd garantie. Mocht je leaseauto een defect hebben, dan heb je direct de beschikking over vervangend vervoer.Je wordt dus volledig ontzorgd met een zakelijke leaseauto.

Leasen is in fiscaal opzicht bijzonder interessant

Fijn aan zakelijk een auto leasen is ook het gegeven dat dit belastingtechnisch interessant is voor ondernemers. Zakelijk leasen is aantrekkelijk, omdat je als ondernemer de BTW kunt aftrekken. Verder kun je je leaseauto, als dat contractueel is afgesproken, ook als privévoertuig gebruiken. Je rijdt dus voordelig in een nieuwe of bijna nieuwe auto. Het geld dat je bespaart, kun je investeren in je eigen onderneming en zo kun je je bedrijf laten groeien.

Je bespaart veel tijd met een zakelijke leaseauto

Aantrekkelijk aan een zakelijke leaseauto is de enorme hoeveelheid tijd die je uitspaart. Naar onderhoud van je auto heb je geen omkijken meer. En als de leaseperiode afloopt, kun je direct van je voertuig afkomen. Doorverkopen en dergelijke is niet nodig. En dat bespaart je veel tijd en energie. Die kun je als ondernemer natuurlijk wel beter gebruiken door in je bedrijf te investeren.

Veel keuze aan soorten leaseauto’s

Prettig aan een zakelijke auto leasen is ten slotte het grote aanbod dat er is bij autobedrijven. Of je nu een stationwagon, een hatchback oof een bedrijfsbusje zoekt: er is voor elk wat wils te vinden!

Comments are closed.